lördag 13 augusti 2016

Suntory -196℃ Sakura Cherry (サントリ -196℃ 桜さくらんぼ)


  • Namn: Suntory -196℃ Sakura Cherry (サントリ -196℃ 桜さくらんぼ)
  • Ursprung: Osaka, Japan
  • Tillverkare: Suntory Holdings Limited
  • Typ: Chūhai
  • Smak: Körsbär
  • Alkoholhalt: 4%

Strong Zero är inte den enda chūhai som produceras av Japanska Suntory.
En annan är -196℃ Sakura Cherry, som likt Strong Zero är märkt med "-196℃" (som du kan läsa mer om i bloggposten om Strong Zero).
Sakura är det Japanska namnet på körsbärsblomman, och drycken ingår i en limited edition-lansering om två där den andra smaken är Spring Strawberry.

Om man bortser från dryckens namn, så är burken märkt med チューハイ(chūhai), 山形 (producerad i Yamagata) och 佐藤錦 (Sato Nishiki).
Yamagata-prefekturen (Japan är indelat i 47 prefekturer) ligger 35 mil norr om Tokyo.
Det är med Japanska mått mätt ett glesbefolkat område, och prefekturens huvudstad med samma namn har bara 250.000 invånare.
Regionen är känd för sin fruktproduktion - i synnerhet körsbär, och Sato Nishiki i sin tur är kanske Japans mest kända inhemska körsbärssort.

Av alla chūhais jag testat så är Suntorys -196℃ Sakura Cherry den hittills godaste.
Till skillnad från många chūhais så har den i princip ingen alkoholsmak, och eftersom den är smaksatt med riktig frukt så smakar den INTE artificiellt.
Innan jag testade -196℃ Sakura Cherry, hade jag konsumerat så mycket artificiell körsbärsläsk att jag nästa glömt hur färska körsbär egentligen smakar. 
Inget ont om artificiell körsbärssmak som i Cherry Coke, men det här var något helt annat.
Den är inte för söt, och har ingen/väldigt lite kolsyra. 
Smaken kombinerat med den stiliga burken ger en självklar full pott!

BETYG
Förpackning: 5/5
Smak: 5/5
Totalt: 5/5

Suntory -196℃ Spring Strawberry som jag också har testat, men tyvärr glömde fota.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar